論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 你想打邊科老師A_A?
KAI徽IAK (答爹男—安東尼.徽)
高級會員
其實毒撚一個更開心

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   積極發帖獎章  
UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4836
用戶失蹤天數 2434
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
連帖
扣分扣分﹗
另外,請樓主學好打中文,
下下禾禾聲,
中文好既人都唔知你講咩。
對了,禾是神馬來?
=================
對此帖內容不予置評,
老師教你咁多野,
點知你下下打打聲,
請好自為之。

☆☆常玩遊戲:osu!、SCII (NA)、SF2(TW)、CC(JP)
★★個人創作:http://blog.udn.com/anthonyfai1
☆☆遊戲直播:http://www.twitch.tv/kaixfai or http://www.hitbox.tv/kaixfai
★★youtube:http://www.youtube.com/user/KaiFaiProduction/
正因爲不知道什麽時候會結束,意義隨之産生。不管是停滯還是閉塞,也就是說安息也一樣,一定不是可以忽視或者享受的東西。
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
米奇wovgha
高級會員
Wovey

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章   長期在線獎章  
UID 38857
積分 11654
經驗 554
YK幣 1425
帖子 2303
精華 0
註冊 2010-12-12
用戶註冊天數 4893
用戶失蹤天數 234
性別 男生
狀態 離線

回覆 #1 §豬麗葉§ 的帖子

樓主忘恩負義
唔好唔記得一樣野
係老師教你知識
仲話要打老師
唔應該啦

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6053
用戶失蹤天數 4040
性別 男生
狀態 離線

music
cl

ken3003322 (KEN3003322)
普通會員

在線王勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 42494
積分 5005
經驗 84
YK幣 -356
帖子 713
精華 0
註冊 2011-4-25
用戶註冊天數 4759
用戶失蹤天數 768
來自 火星
性別 男生
狀態 離線

乜野係禾?
麻煩你打好D字先
你連基本野都做吾到
老師咁辛苦教你打字...
你又學吾到
又禾
又戈戈
又打打聲

=================
語文能力高D既都吾明你up乜呀
你用D字太1999

QUOTE:
但俄戈戈英文女老師五錯咖
下世佢做禾老媽子實好好過

英文女老師叫俄戈戈?

QUOTE:
特別糸戈校長扮哂老陳咁型

你校長姓戈?

最近5次評分記錄
KAI徽IAK   2012-4-30 07:52 PM   YK幣  +10   鬼叫我地中文好=[

*桂子* (甜蜜惡魔*)
高級會員
單身快樂

在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 45364
積分 1317
經驗 236
YK幣 1009
帖子 791
精華 0
註冊 2012-1-26
用戶註冊天數 4483
用戶失蹤天數 2896
來自 無人之境
性別 女仔
狀態 離線

上年個科學老師.
自己上堂成日離題,拉極都唔肯反正題.
跟住考試前又要人補貨.
個口話補15分鐘.
實際上係一個鐘

超越傷痛的唯一辦法.就是原諒傷害你的人..
§豬麗葉§
普通會員

UID 45622
積分 168
經驗 -16
YK幣 184
帖子 150
精華 0
註冊 2012-3-3
用戶註冊天數 4446
用戶失蹤天數 4386
來自 火星xD
性別 女仔
狀態 離線

回復#16 #17 #19

係囉我識打嫁我打咩字關你咩事?人地打野有自己既特式家陣你係我邊個?
我比你管?個老師就咁比答案我堂堂都差唔多自修問佢野反而訓教- -,
一係就比答案唔教我地,我打乜又關你事?我鍾意打禾快好多囉
你家陣又唔係我地既學校你乜都唔知就唔好黎啦傻傻地.
人地問打邊科老師係自己既幻想,自己既意見
洗鬼你教咩,人地都冇話唔比打打左又唔會扣分,意見黎喎,
咁人地開[你邊科最差?]有人話自己英文差,你係唔係要搵番個老師黎鬧佢呀?
仲有戈係個,你都學好o的中文字先番黎鬧人喇,人地個d老師跟本都唔係教
佢係直情比答案下下自修,拿,個校長會黎查房,佢見到老師唔教係到玩電話同自修
都唔入黎鬧佢,仲走左囉,下下唔知乜都鬧人,我就係因為咁先想打死佢地,
但我個英文老師起馬好少少,佢教少少同埋起馬有比功課,其他就係咁要我地抄書,
英文老師比既係正常功課其他都係痴線,你唔知就話我唔識打中文,
我要打個o的字你又奈得我何咩,人地打依o的字有自己原因,
好心喇你自己都有自己既特式,暗影都有啦佢打ge唔見你鬧佢?因為佢管理員你驚?
我地呢d新仔就係到恰?我先唔會驚囉,o的新仔真係慘成日比班大既恰,
不但止乜都唔知又要無理除鬧,人地唔小心打左兩次就咁惡?你自己未試過咩
你地中文好?如果中文好都理解到我打咩字啦,暗影又明?好多人都明囉.搞唔清楚咪鬧人喇.
我一向中文最好,我唔識中文?你分明亂Up喇.仲有我想打得快先咁囉.自己理解唔到話我唔識打?
又唔見你鬧暗影?你驚定乜定淆呀?我打俄戈戈姐係我個個英文女老師囉廢西,
你自己理解唔到話人地唔識打中文.我全班中文第1囉.我打戈校長就係性戈?笑.
人地都明戈係咩意思啦聽同音就知啦,好多人都打同音你又唔鬧有o的管理員都係咁又唔鬧
你地自己中文勁喎呃人咩?同音都唔明就扮哂中文高人?學番幼稚園既野先啦.理解原因呀.
唔係世界上有因為呢個字托咩

[呢個打錯兩次字請扣分啦~_~]

×豬麗葉☆
高級會員
其實毒撚一個更開心

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   積極發帖獎章  
UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4836
用戶失蹤天數 2434
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線

唔知點解,我好憎樓主不知所謂既回覆。
首先,你打「禾」,就好似台灣人對住香港人狂講台灣注音咁,如「ㄛㄛ」,禾禾聲,禾同我有好大分別的說。
其次,你老師既問題,一係佢已經對你地失去信心,一係就已經冇野好教。但係,身為學生,即使佢冇教你,你都要不繼學習。
第三,冇錯,我地唔係讀你間學校,我地可能唔知,但係單從樓主既外表,而且串柒柒既語氣,令我非常討厭,既然樓主你都知好多版友唔係同你一間中學/學校,咁你打呢篇文既目的何在?話比版友聽:「我今日要幻想打老師」?與其「幻想」,不如「行動」,你只係得個「講」字,咁姐係哂緊我地時間。btw, 既然你冇得打,咁姐係只係憎老師啦,憎老師既話已有相同類型既帖。
第四,岩岩睇返樓主一樓既野,咩都冇講,只講:
「你想打邊科老師A_A?

禾更糸想打全部科既老師!
特別糸戈校長扮哂老陳咁型~v~;
但俄戈戈英文女老師五錯咖
下世佢做禾老媽子實好好過~!」
原因,冇講,所以第一比我感覺就好似「呃帖」。
第五,我地中文係好過你,根據「google」同埋「維基」,禾係「 wo4」,而我係「ngo5」,完全唔同既讀音,睇黎樓主中文口試一定好好啦~去幼稚園讀多幾年書吧。
第六,因為我個人唔中意你呢個版友,所以中意係度嘈,唔得?我可是有言論自由。
最後,中文字,跟英文一樣,要有準確度,差少少就會轉左唔同音……完~

最近5次評分記錄
ken3003322   2012-5-5 09:23 AM   YK幣  +10   一針見血, 爽!
shredder   2012-5-1 04:52 PM   YK幣  +2   中曬point

☆☆常玩遊戲:osu!、SCII (NA)、SF2(TW)、CC(JP)
★★個人創作:http://blog.udn.com/anthonyfai1
☆☆遊戲直播:http://www.twitch.tv/kaixfai or http://www.hitbox.tv/kaixfai
★★youtube:http://www.youtube.com/user/KaiFaiProduction/
正因爲不知道什麽時候會結束,意義隨之産生。不管是停滯還是閉塞,也就是說安息也一樣,一定不是可以忽視或者享受的東西。
高級會員
單身快樂

UID 45364
積分 1317
經驗 236
YK幣 1009
帖子 791
精華 0
用戶註冊天數 4483
用戶失蹤天數 2896
來自 無人之境
性別 女仔
狀態 離線

老實講其實體得明袂得lor

§豬麗葉§
普通會員

UID 45622
積分 168
經驗 -16
YK幣 184
帖子 150
精華 0
註冊 2012-3-3
用戶註冊天數 4446
用戶失蹤天數 4386
來自 火星xD
性別 女仔
狀態 離線

我夠有發文自由,你唔鍾意可以唔入黎
1.係你有說話挑釁先2.我間學校老師都唔彩人地就訓教我地點學求解:
何況人地睇得明未得囉係你睇吾明姐你吾明可以走
吾明可以問,有個人都唔明喇,佢都冇說話挑釁仲問我添我有證具
可以去IQ題個到睇.好似叫[蟲前有隻狗,狗後面有隻咩]
你唔鍾意我可以走同埋呢家我都有自由吾係比你管:吾好以為扮哂你自己好老糸到雷我^^

×豬麗葉☆
kenlol
高級會員
日本語學習中......

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 42079
積分 6418
經驗 1328
YK幣 4629
帖子 3960
精華 0
註冊 2011-4-10
用戶註冊天數 4774
用戶失蹤天數 3108
來自 幻想鄉
性別 男生
狀態 離線

回覆 #24 §豬麗葉§ 的帖子

憎的老師的時候個個都有

不過我個Maths老師就幾好人

佢唔教書 只操Ex嗰堂可以下棋

P.S.打3行的字數已經係我的極限

高級會員
單身快樂

UID 45364
積分 1317
經驗 236
YK幣 1009
帖子 791
精華 0
用戶註冊天數 4483
用戶失蹤天數 2896
來自 無人之境
性別 女仔
狀態 離線

好似有d歧視成份.
就算真係大陸口音又點?

`乜B.
VIP會員

論壇週年紀念星章   服務勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 25695
積分 16625
經驗 1186
YK幣 2337
帖子 4642
精華 1
註冊 2009-4-20
用戶註冊天數 5494
用戶失蹤天數 2394
性別 女仔
狀態 離線

宗教
都唔知應該點形容佢

kenlol
高級會員
日本語學習中......

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 42079
積分 6418
經驗 1328
YK幣 4629
帖子 3960
精華 0
註冊 2011-4-10
用戶註冊天數 4774
用戶失蹤天數 3108
來自 幻想鄉
性別 男生
狀態 離線

回覆 #27 `乜B. 的帖子

又關宗教事

高級會員
其實毒撚一個更開心

UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4836
用戶失蹤天數 2434
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線

回覆 #26 *桂子* 的帖子

佢都冇講自己係大陸人,係大陸人咁又點先=]
=================================
本人冇想打既老師,老師而家真係做得好辛苦,
點解仲要打老師呢?

根據維基既「儒家」:
倫理學

倫理學上儒家注重自身修養,其中心思想乃「仁」,意謂人與人之間應注重和諧的關係。對待長輩要尊敬尊重;朋友之間要言而有信;為官者要清廉愛民;做人有自知之明,盡份內事,「君子務本,本立而道生」。統治者要仁政愛民,「為政以德,譬如北辰,居其所而眾星共之」;對待其他人要博愛,「幼吾幼,及人之幼。老吾老,及人之老」。對待上司要忠誠,「君事臣以禮,臣事君以忠」;對待父母親屬要孝順,「父母在,不遠遊,遊必有方」、「今之孝者,是謂能養。至於犬馬,皆能有養;不敬,何以別乎?」;人要有抱負而有毅力,「士不可不弘毅,任重而道遠」。尊重知識,「朝聞道,夕死可矣」,善於吸取別人的長處,「見賢思齊焉,見不賢而內自省也」,以及「君子遠庖廚」推己及人的思想。

關於生活工作的人生,孟子云:「人少,則慕父母;知好色,則慕少艾;有妻子,則慕妻子;仕則慕君」,用白話來說,小孩子的時候,就傾愛父母;年輕的時候有了女友(戀人),就傾愛戀人;結婚有了妻兒(配偶愛人和兒女),就傾愛愛人和兒女;做了官(公務員,更廣義地說,職員),就傾愛君主(及或上司)。

教育學

儒家的教育目的,在於以發揚人性、完成人格為起點,直至達到建立仁治之國和大同世界的理想。儒家教育,注重學生的自動自發、教師的循循善誘、人格的感召和變化學生的氣質[10]。子曰:「君子不器。」朱熹的解讀是:「器者,各適其用而不能相通。成德之士,體無不具,故用無不周,非特為一才一藝而已。」因此,儒家的理想,是成為通才,或者多才多藝而不僅僅是一才一藝,或者在一才一藝基礎上能觸類旁通,也即專才和通才的結合。

請樓主好自為之=]
(好似係咁寫,係咪呢-=-)

高級會員
單身快樂

UID 45364
積分 1317
經驗 236
YK幣 1009
帖子 791
精華 0
用戶註冊天數 4483
用戶失蹤天數 2896
來自 無人之境
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 KAI徽IAK 於 2012-5-5 11:45 AM 發表。 
佢都冇講自己係大陸人,係大陸人咁又點先=]
=================================
本人冇想打既老師,老師而家真係做得好辛苦,
點解仲要打老師呢?

根據維基既「儒家」:
倫理學

倫理學上儒家注重自身 ...

d字似大陸人ma.
其實我覺得你哋將兩件事拉埋左一齊講.