論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: `- - -★ 蠢 族 第 3x 7=21回 ;-D ╮
stephanie903
VIP會員
蘇打綠:D

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-4-25 02:43 PM 發表。 
啊…哈哈哈哈…800啦=w=
放學反黎電腦開慢左少少…變雙位樓層了 (望

你搶一失敗了(指

DONT LET YOUR DREAM BE DREAM.
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6375
用戶失蹤天數 1307
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #16 stephanie903 的帖子

搶一點夠你地黎=w=
我呢d無名小卒 有單位數字既帖於願足矣

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
VIP會員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-4-25 02:49 PM 發表。 
搶一點夠你地黎=w=
我呢d無名小卒 有單位數字既帖於願足矣

無名小卒-w-(?) 你在yk是地位很高的說!@@

VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6375
用戶失蹤天數 1307
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #18 stephanie903 的帖子

我只係入壇入得早
好耐以前一早直入海底3千尺了

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-4-25 04:07 PM 發表。 
我只係入壇入得早
好耐以前一早直入海底3千尺了

點解要咁悲觀

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6375
用戶失蹤天數 1307
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #20 stephanie903 的帖子

冇悲觀啦
只係顯示我係小卒既身份=w=
一早冇曬厄帖功力啦…呵呵

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-4-25 04:55 PM 發表。 
冇悲觀啦
只係顯示我係小卒既身份=w=
一早冇曬厄帖功力啦…呵呵

你現在也是呃帖吧=w=(逃

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6382
用戶失蹤天數 4077
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-4-25 02:25 PM 發表。 

econ係咪好難讀架?

發燒+喉嚨發炎+傷風

唔難
考完黎 今次份卷好淺

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2012-4-25 02:28 PM 發表。 
我地學校星期一放左假啦

但放假係因為開放日嘛
其他學校又搞

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-4-25 02:29 PM 發表。 

好似唔錯咁 你地揀左咩科架其實~~

ict econ bio (dropped) + m1

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-4-25 02:43 PM 發表。 
啊…哈哈哈哈…800啦=w=
放學反黎電腦開慢左少少…變雙位樓層了 (望

等22回 都唔知幾時先會有22回

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-4-25 05:45 PM 發表。 

唔難
考完黎 今次份卷好淺

但放假係因為開放日嘛
其他學校又搞

ict econ bio (dropped) + m1

等22回 都唔知幾時先會有22回

讀得唔辛苦咩

ict我中意 其實bio有人話好好讀..點解drop.____.

管理員

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6382
用戶失蹤天數 4077
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-4-25 05:50 PM 發表。 

讀得唔辛苦咩

ict我中意 其實bio有人話好好讀..點解drop.____.

bio 到溫個陣時就知咩事
讀得bio 要預左背得多野 因為怕背野 所以就drop左
不過今日d 人考完 好似都話ok易(?)
建議係要成日溫成日讀 等d 知識滲入個腦到
concept都要幾清 唔明最好即刻要搞定 最好就自己本身對生物都有興趣
(唔係剩係人體 仲有值物個d; 如果可以睇多d尼方面既野緊係更好!)
如果唔係一次過溫係一件好痛苦既事

ict呢 其實都係一科幾hea既科~
你要睇清楚學校開個ict科, 佢ict科入面個elective 你有無興趣
因為你做成年既sba 就幾用到個elective既知識 (好似係
elective有4個 - A(數據庫); B(數據通訊及建網); C(多媒體創作及網頁建構); D(軟件開發)
不過core既範圍其實可以去到幾廣
btw 又係考左 core份卷出得好吹水 -_-
elective 份卷都還可以 (我係elective D, kucat姐係elective C )

至於辛唔辛苦呢……
其實一般 考試日期安排就真係要求神拜佛 希望唔好讀既選修科連住考
因為今年考完econ之後就考ict 變相溫習時間緊逼
除左尼樣之外 其實都無乜野

最緊要揀你有興趣既科~~ 有興趣自然肯畀心機落力去溫
見到一科你無興趣既野 想溫都提唔起勁啦!!

最後我讀m1 其實我個人係好熱愛!!!!!!!!!!!!!!!
ict 都ok鐘意
econ 鐘意個老師 因為教得好好

所以我讀得幾開心

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-4-25 06:03 PM 發表。 

bio 到溫個陣時就知咩事
讀得bio 要預左背得多野 因為怕背野 所以就drop左
不過今日d 人考完 好似都話ok易(?)
建議係要成日溫成日讀 等d 知識滲入個腦到
concept都要幾清 唔明最好即刻要搞 ...

你打得好長阿
見你地讀econ讀得咁開心 有d想揀佢
不過我成日比數神個個人簽名洗左腦以為好難

ict我點都會揀.
雖然我而家個老師講得好悶 但係佢係我唯一有興趣既散科
同埋我有心機去研究

bio我真係以為得人體學
bio洗唔洗劏d曱甴拎佢d蛋出黎個d架
好似好核突咁但我又想劏青蛙點算
其實植物有d咩好教

dse加油阿你地
但係考完dse唔好唔記得上黎阿
搵左工都要上蠢族浮下面先番工阿

管理員

UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6382
用戶失蹤天數 4077
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-4-25 06:12 PM 發表。 

你打得好長阿
見你地讀econ讀得咁開心 有d想揀佢
不過我成日比數神個個人簽名洗左腦以為好難

ict我點都會揀.
雖然我而家個老師講得好悶 但係佢係我唯一有興趣既散科
同埋我有 ...

econ AL 既話真係難到痴線
但我今次考DSE卷既經驗係……
比較傾向CE
即係其實好多題目都幾典型 肯做熟肯背好d基本野呢
其實合格係一定架喇~

ICT 要畀心機
雖然係好多人眼中都係幾hea既科
同埋你要知道入面有邊幾範啦
最主要(1) Excel 同Database 用法 (functions & 指令)
   (2) 硬件 (主板上面個堆,同埋唔同既貯存設備), 唔同類型既電腦之類
   (3) 網絡與數據通訊
   (4) HTML
   (5) 基本Program 概念
   (6) ICT與社會影響
有d part 係幾複雜既
例如(3) 我覺得可以係最難既一part

當初我入bio都以為人體為主-_-
但植物都有架
不過我讀到中五咋
我讀左花既結構啦(花瓣/莖之類), 個d葉既光合作用, 蒸騰作用, 植物點樣傳播下一代之類
入面又有個D 水點樣入去個葉入面 上面個D結構又有咩唔同既作用
等等 仲有少少生態環境個D
人體入面有唔同器官啦, 細胞啦……

我就無聽講過BIO要"劏d曱甴拎佢d蛋出黎"
但我做過係劏白老鼠
青蛙唔記得左有無

搵唔搵工仲未知 睇心情

-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6053
用戶失蹤天數 4039
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2012-4-25 02:09 PM 發表。
我呢家無心溫文學點好

點解連小朗都係到既唔使番學?

今日佛誕補假
點解會放我都唔清楚

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-4-25 02:14 PM 發表。 

econ
* microeconomics
- demand & supply
- firms and production
- efficiency & equity
- externalities
* microeconomics
- National income & price level
- Money and Banking
-  ...

原來都係呢味野
你地數唔係考左啦咩

管理員

UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
用戶註冊天數 6382
用戶失蹤天數 4077
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2012-4-25 06:32 PM 發表。 

今日佛誕補假
點解會放我都唔清楚

原來都係呢味野
你地數唔係考左啦咩

compulsory part 考左
延伸單元 m1/m2 27號考

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5386
用戶失蹤天數 3978
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-4-25 06:25 PM 發表。 

econ AL 既話真係難到痴線
但我今次考DSE卷既經驗係……
比較傾向CE
即係其實好多題目都幾典型 肯做熟肯背好d基本野呢
其實合格係一定架喇~

ICT 要畀心機
雖然係好多人眼中都 ...

我禁左制 reply 左 del....