論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 35個題IQ題....
hk016610
違規會員

UID 42067
積分 -1
經驗 -10
YK幣 111
帖子 11
精華 0
註冊 2011-4-9
用戶註冊天數 4771
用戶失蹤天數 4298
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
35個題IQ題....

1.有乜野未食之前係綠色,食緊係紅色,食完吐番出黎係黑色?

2.有一條橋,橋兩邊都各有一塊牌寫住『 不准過橋 』,亦都每邊各有一個看更守住條橋, 但係D人係咁過橋,兩個看更都唔理, 點解會咁?!

3. 人們最愛聽哪兩個英文字母?

4. 熊貓這輩子最大的願望是什麼

5. 最不值得買的花(猜一種花)

6.一個賊入了一間屋 那里雖然有很多錢,但點解佢唔偷?

7.有咩野在照片中可以看到,但在鏡中卻不能看到?

8.有咩用左眼看的話,佢在右邊;用右眼看的時候,佢在左邊?

9.小明身上冇任何工具,但是點解佢從高處跳落黎,卻沒有人阻止佢?

10.有兩個人,一個面向東,一個面向西,需要幾多面境子佢地才能看到對方呢?

11.導至離婚的主要原因係咩?

12.有三種動物在奧運會比賽三級跳,它們是猴子,狗和袋鼠,你估誰會贏?

13.小明左右手各拿一支毛筆,寫了兩行字,有咩方法可以分得出邊句用左手寫;邊句用右手寫呢?

14.一間百貨公司大減價,但d人買完出番黎就死左,點死?

15.不要死,猜一生果名

16.有隻貓由三十樓窗口跳落黎...點解唔死得?

17.有乜野食得唔吞得,洗得唔晾得?

18.究竟半斤的棉花較重,定是八兩的鐵較重?

19.有咩野遇熱會凝固?

20.牛唔耕田(猜一國家名)

21.追賊既時侯要講咩?? (猜水果)

22.當你想叫隻馬唔好走既時候,可以講邊個英文字呢?

23.在遊泳比賽,遊咩式最好?

24.為什麼男女接吻時要閉上眼睛?

25.醫生幫病人開刀時為什麼都要帶口罩?

26.鍵盤上什麼最帥??

27.甚麼革命是不用槍械的?

28.一位高僧與屠夫同時去世,為什麼屠夫比高僧先升天?

29. 為什麼黑人不可能當選美國總統?

30.動物園裡鼻子最長的是大象,那其次鼻長的是甚麼動物?

31. 便秘(猜外國城市名)G      

32. 去食飯,從是唔比貼士(猜一明星)

33. 全個地球d豬都死了(猜一歌名)D-

34. 生得矮有咩好處?

35一架飛機飛到一半突然沒油,請問什麼東西會先掉下來?

想知答案!?回覆左先啦

答案:
1 西瓜
2 條橋個名叫不准過橋
3 cd
4 想影彩色照片
5 玫瑰 (又梅又貴)
6 果間係自己屋企
7 自己訓教個樣
8 鼻
9 佢係到跳水
10 1塊都唔洗,2人係面對面
11 結婚
12 猴子,因為3級跳係要單腳跳,你有見過狗和袋鼠單腳跳嗎?
13 字係由筆寫的
14 抵死
15 蜜瓜『勿瓜』
16 佢只係跳番入屋內
17 麻雀
18 一樣(一斤16兩..半斤咪即係8兩)
19 蛋
20 馬尼拉
21 蜜桃 (勿逃!!)
22 hospital(醫院)--horse別逃
23大會規定的泳式
24 因為愛情是盲目的
25 唔會比人認出
26 F4
27 辛亥革命(武昌起義=冇槍起義)
28 放下屠刀,立地成佛
29 總統府叫(白宮)
30 小象
31.曼谷
32.畢比特(不比突)
33.至少還有你
34.人人都要向佢低頭
35.油表上的指針

修改為IQ代碼 by FeiFei(因為無需回覆也能觀看)

修改為原本版本 by FeiFei(因為不能顯示)

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
o戀愛妹妹o
初級會員

UID 42347
積分 29
經驗 -8
YK幣 31
帖子 35
精華 0
註冊 2011-4-20
用戶註冊天數 4760
用戶失蹤天數 4595
性別 女仔
狀態 離線

????係咩?????

最近5次評分記錄
bustercheung   2011-10-2 05:50 PM   經驗  -3   違規:你發表了無意義的文章 (-5~10)
FeiFei   2011-10-2 05:47 PM   經驗  -2   違規:字數不足(-2)

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
FeiFei
版主

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
註冊 2010-10-19
用戶註冊天數 4943
用戶失蹤天數 3498
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

此帖其實並不需要回覆便可看到答案

好想回到以前那單純、天真的時光
十分懷念以前的日子啊~~~ :)
「會不會 有一天 時間真的能倒退」
x198198
普通會員

UID 39055
積分 116
經驗 44
YK幣 172
帖子 48
精華 0
註冊 2010-12-19
用戶註冊天數 4882
用戶失蹤天數 4298
性別 男生
狀態 離線

-.-甘多題既 我知第1題係西瓜

ohshit (暱稱)
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章   發帖王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章  
UID 43593
積分 3155
經驗 446
YK幣 1226
帖子 1344
精華 0
註冊 2011-7-18
用戶註冊天數 4672
用戶失蹤天數 202
來自 空氣
性別 男生
狀態 離線

第4題點解唔可以係班馬

csy20172017
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章  
UID 42994
積分 625
經驗 43
YK幣 8
帖子 105
精華 0
註冊 2011-5-21
用戶註冊天數 4730
用戶失蹤天數 3580
性別 男生
狀態 離線

我完全估唔到=.=
太IQ=.=

~琪琪~
普通會員

在線王勳章  
UID 35753
積分 359
經驗 15
YK幣 262
帖子 151
精華 0
註冊 2010-8-15
用戶註冊天數 5008
用戶失蹤天數 4056
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #1 hk016610 的帖子

我只知道1,3,15和31
1.西瓜
3.CD
15.蜜瓜
31.小象

abcdefg
初級會員

UID 1277
積分 29
經驗 -3
YK幣 24
帖子 3
精華 0
註冊 2006-11-25
用戶註冊天數 6367
用戶失蹤天數 4483
性別 女仔
狀態 離線

甘多題既 我知第1題係西瓜

小蛙
高級會員

在線王勳章   發帖王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 45171
積分 1366
經驗 261
YK幣 1266
帖子 642
精華 1
註冊 2011-12-31
用戶註冊天數 4505
用戶失蹤天數 4039
性別 女仔
狀態 離線

1.西瓜=3=
3. cd
5. 煙花- -????????
6.因為係自己間屋~
10.不需要
11.結婚-.-?
14.底到死..
18.半斤的棉花??
27.x莉花革命- -?
30.小象?

識咁少炸=_=

ohshit (暱稱)
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章   發帖王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章  
UID 43593
積分 3155
經驗 446
YK幣 1226
帖子 1344
精華 0
註冊 2011-7-18
用戶註冊天數 4672
用戶失蹤天數 202
來自 空氣
性別 男生
狀態 離線

點解唔可以係班馬做主角佢都係黑白色的

★回憶.愛x` (♥非你莫屬_yIn♥)
普通會員
`♥皇族♡

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章  
UID 34004
積分 2598
經驗 916
YK幣 1507
帖子 1584
精華 0
註冊 2010-4-10
用戶註冊天數 5135
用戶失蹤天數 3077
來自 ♤你個肚子裡`
性別 女仔
狀態 離線

原來禁ctrl+a就有ans

● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·.

● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·. ● ..●.·.
http://www.aipai.com/c13/Pz8oICIhIyZqJWQhLg/playerOut.swf
SyChan
普通會員

UID 46112
積分 141
經驗 -41
YK幣 221
帖子 65
精華 0
註冊 2012-5-20
用戶註冊天數 4364
用戶失蹤天數 4011
來自 我阿媽個肚
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #3 FeiFei 的帖子

係呀!唔便回覆都睇到 (答案:Ctrl+A)

最近5次評分記錄
keith_keith   2012-12-9 12:22 PM   經驗  -2   推古文

jackymika
初級會員

UID 49080
積分 51
經驗 -4
YK幣 103
帖子 1
精華 0
註冊 2012-11-7
用戶註冊天數 4193
用戶失蹤天數 3806
性別 男生
狀態 離線

c

係呀!唔便回覆都睇到

最近5次評分記錄
Matthew417   2012-12-9 12:56 PM   經驗  -5   違規:你抄襲其他會員的文章 (-5)