論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 自由行講自由話
仁傑
壇主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主星章  
UID 1
積分 27243
經驗 12122
YK幣 32589
帖子 7216
精華 7
註冊 2006-11-11
用戶註冊天數 6418
用戶失蹤天數 0
來自 香港
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
自由行講自由話

正宗潮州菜…
客人:”夥計, 有咩好介紹呀?!”
夥計:〝食老鼠拼盤啦,有老鼠蛋、老鼠腸、老鼠豬耳,但冇老鼠鵝〞(滷水拼 )

無牌熟食…
小販:” 好拎而蛋、牛演、支肉演呀〞(好靚魚蛋、牛丸、豬肉丸)

深圳麥當勞…
港客:〝唔該一個豬柳漢堡。”
店員:〝要蛋呀。〞
港客:〝唔要蛋喇唔該!〞
店員好勞氣:〝你要蛋喎!〞
港客開始紋憎:〝我唔要蛋喇,我淨係要豬柳漢堡咋!〞
店員更加勞氣:〝要蛋一蛋呀,要蛋十分鐘呀……〞

入境處…
遊客:”要睇新款證定畜牲證呀? ” (身份證定出生證?)

巴士站…
遊客:〝Sen山唔該,請問你有冇生痔瘡呀?(有冇散紙唱 )

街道上…
遊客 : [請問侏儒村係邊?] (G2000)

服裝店…
遊客問:”條褲有冇隊架?”
然後摸下條褲:”噢!冇隊o架?!咁唔要囉。” (冇袋)

數碼通…
遊客 : [呢個管睇到雷電嗎? ]
售貨員 : [唔會, 好安全架…]
遊客 : [無雷電顯示功能嗎 ?!] (來電顯示)
售貨員 :[手機唔駛用避雷針的~]
遊客 :[咁我部手機可唔可以出煙先? ] ( trade in = 折扣 )

豐澤電器…
A遊客:〝請問呢部電視機有冇電視框呀?〞 ( Discount = 折扣 )
售貨員:〝當然有啦。〞
A遊客:〝咁電視框幾多錢呀?”
售貨員:”唔好意思要成架買,冇得要個電視框架〞
B遊客:" 請問忍忍支係 ben? 另外呢度有冇死守間?〞﹝影印機、洗手間﹞

髮型屋 …
髮型師:[小姐想點剪呀?]
小姐:[師父,同我剪得多神似D !]
髮型師:[己經好神似嫁喇喎?!]
小姐:[唔係神似,係要有神似! !] (要有層次)
髮型師:[小姐想做D咩顏色呀?]
小姐:[我想做好似森林咁0J色! ] (深藍色)
髮型師:[ 森林??? ]
小姐:[係呀~~]
髮型師:[小姐吹頭喇,想點吹呀 ?]
小姐:[ 同我推返個言得啦! !] (吹返個形)

最近5次評分記錄
waiwai   2007-5-5 09:34 AM   經驗  +1   

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
waiwai
VIP會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章  
UID 1574
積分 13104
經驗 6747
YK幣 41244
帖子 8097
精華 0
註冊 2007-1-22
用戶註冊天數 6346
用戶失蹤天數 4990
性別 女仔
狀態 離線

多謝分享

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6334
用戶失蹤天數 3898
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

哈哈!!多謝分享丫^^

﹏義不容辭〞
普通會員

發帖王勳章   大富豪勳章  
UID 2227
積分 858
經驗 496
YK幣 1850
帖子 575
精華 0
註冊 2007-4-28
用戶註冊天數 6249
用戶失蹤天數 5656
來自 ﹏帝國軍○
性別 男生
狀態 離線

哈哈 -.-" 笑爆我呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

平平凡凡
普通會員

UID 2013
積分 105
經驗 53
YK幣 390
帖子 91
精華 0
註冊 2007-4-14
用戶註冊天數 6264
用戶失蹤天數 6236
性別 女仔
狀態 離線

多謝分享