YK Forum

標題: 4/10 第六集; [100%原創] 讓我照顧妳; ((有粗口; [打印本頁]

作者: 星月`穎    時間: 2011-1-31 10:23 PM     標題: 4/10 第六集; [100%原創] 讓我照顧妳; ((有粗口;

序; 遇見;

第一次作;
吾好介意作得吾好......XDD
-------------------------------------------------------------
人物介紹:
菁; 超靚仔超爆有錢TB; 但係超吾認真; 對女挽挽下;
芠; 超靚女((校花)); 又係學生會會長((成績超好)); 但係自從[佢]走咗之後就變到好cool;
mei; 阿芠個表妹; 靚女; 但係靜係掛住睇靚仔......
修; 芠嘅曾經;
-------------------------------------------------------------
序; 遇見;

8月31號夜晚; ((吾洗計啦; 9月1號之前戈日啊...
MSN;
ME!; 哇哇哇,,12點幾啦喎,,你仲吾訓想變熊貓啊?!
芠; -3-"你估我想嫁咩...有得訓我晨早去訓啦...
ME!; 下,,做咩啊?
芠; 咪係戈份死人學生會嘅預算囉; 屌!! 我都吾知做黎做乜Q; 預乜鬼算丫; 年年都過哂數嫁啦; 吾夠錢咪攞囉; 預乜鬼野煩到死!!
ME!; 哇,,怨氣好重啊...>W<
芠; 呢啲係火囉-3-"
((becoz of u i never strayed too far from the sidewalk...))
芠; 你係吾係挽野啊-3-
mei; 咩喎>3<
芠; 一時MSN一時電話;
mei; 咁我打字慢丫嘛-3-
芠; ......喂; 話時話你吾會真係靜係打黎[問候]我下哇?
mei; 梗係...吾係啦XDDD 咁呢...就呢......
芠; 要講就快啦; cut你線丫啦; 你知吾知我好鬼忙嫁?! 我又要做呢樣做戈樣.......((超長氣-3-
mei; 得得得得得; 其實我係想要呢...戈個呢...戈個...轉校生...嘅資料...>W<
芠; 冰個?
mei; 戈個xx菁啊~~
芠; ......佢吾係仔黎嫁喎...
mei; 但係佢係超靚仔嘅T喎~*v*
芠; -3- T你都岩...好啦好啦; 陣間sd比你啦; 係咁-3-
mei; THX=]~muah~~^0^
MSN;
((喺芠諗住sd戈陣; ME! sd咗啲野比佢;
芠; 咩黎嫁?
ME!; 收咗先啦~~
芠; 哇!! 預算啊~~!!*v*
ME!; 啦~我吾係有異性冇人性嫁~XDD快啲sd比我啦~
芠; -3-係啦係啦; 啦啦啦啦啦~搞掂; 有得訓較lu~係咁~((即off
ME!; 洗吾洗啊-3-
芠訓上床; 但係訓吾着;
芠; ((心諗)) 聽日又係新嘅一年啦; 你走咗成年啦; 點解? 點解你要咁對我?!
你係我嘅所有; 但係原來我咩都吾係?! 我好攰啊; 點解我就係忘記吾到到你?!
芠諗下諗下; 太攰; 訓着咗-3-
學校門口;
菁; 就係呢度??
管家; 係啊; 少爺; 就係呢間學校;((管家必有嘅超有禮貌口氣?!
菁; ((心諗)) 哈; 最後一間啦;
芠同mei一齊返學;
芠; 痴線嫁! 咁多人想做咩!! 喂呢度學校黎嫁喎!!
mei; umm...睇黎係...個個都喺度等阿菁啊~~!!
芠; 戈個乜鬼野轉校生??!!
mei; 嗯!!
芠; 痴線嫁; 洗吾洗咁啊; 成班野未見過T啊!!
mei; 係未見過咁靚仔嘅T姐~~*v*
芠; 屌!!成班死姣婆-3-
返到課室;
學生; 會長; 校長叫你去搵佢;
芠; 哦; 吾該; ((一返到學校又超cool-3-
校長室;
芠; 校長早晨; 搵我吾知咩事呢?
校長; 哦; 係咁嘅; 有個轉校生你知吾知啊?
芠; 嗯; 我知;
校長; 我想今年早會介紹下佢;
芠; 下; 介紹?
校長; 其實佢今年轉過黎; 捐咗吾少錢比我地學校; 所以我想介紹下佢;
芠; ...嗯...我明白啦; 咁我去準備下啦;((超; 靜係掛住人啲錢-3-
校長室出面;
有個人撞咗埋芠戈度; 但係佢完全冇想道歉嘅feel; 仲想走咗去;
芠; 你同我企喺度!!
某; ?
芠; 你有冇家教嫁? 撞到人吾識say sorry嫁!!
某; 哦; 咁sorry囉~
芠; 你一啲誠意都冇; sorry黎都冇用啦;
某; 咁咪吾講囉;
芠; 離譜!! 咁嘅人都有!!((奇怪;我未見過佢嘅?!
某2; 就係佢啦;
某; 嗯; ((心諗))吾錯丫; 幾鬼惡死丫; 但係我鐘意!!
下一集先係第一集XDDD
係菁同芠嘅故事嘅開始=]

作者: 心情    時間: 2011-1-31 10:27 PM

=_=你唔打你同戈個人GE野?
作者: 星月`穎    時間: 2011-1-31 10:29 PM     標題: 回覆 #2 心情 的帖子

吾想挖返起佢;
咁難得先放得低-3-
作者: 心情    時間: 2011-1-31 10:32 PM     標題: 回覆 #3 星月`穎 的帖子

如果真係完全放低就點都唔會拎得番起
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-6 04:27 PM     標題: 第一集; 相處;

上一集序;
講到超靚仔T菁轉咗去超靚女校花芠嘅學校;
而個超愛錢錢嘅校長因為菁係有錢人家;
所以叫咗做學生會會長嘅芠喺早會度介紹佢;)
第一集; 相處;

芠返度課室; mei當然要八卦下啦;
mei; 校長搵你做咩啊?
芠; 佢叫我早會戈陣介紹戈個xx菁;-3-
mei; 下!! 真嫁!! 正喎!!*v*
芠; 點解咁講;
mei; 哇; 年年早會悶到死咁; 個個坐哂喺度訓到成隻豬咁啦; 如果係要介紹菁嘅話; 仲吾high爆~!!
芠; 係囉係囉-3- 你地啲姣婆實開心死啦;
mei; 係嫁~ 啊!! 梗係吾係; 我先吾係姣婆-,- 介紹新同學開心丫嘛;
芠; 係啊係啊-3- 吾理你啦; 準備早會啲野先;
mei; 我幫你~!!^3^ 咁我地依家要做咩......?
芠; 早會戈啲野欣會搞; 我地依家去搵菁;
mei; !!!!!菁!!!!! 我未見過佢真人渣!!>3<
芠; ((心諗)) 話你姣婆就姣婆啦XDDD
芠同mei去搵菁;
mei; !!!!!菁啊!!!!!>3<
芠; 就係佢啊-3-
mei; 係啊!!!! 做咩啊?
芠; 冇-3- 都吾係好靚仔姐; 呢個人; 超冇禮貌囉好冇!!
mei; 下...係咩......我地問咗菁先啦;
芠; xx菁同學; 我地係學生會嘅代表;想同你做個採排; 校長希望陣間早會可以介紹下你; 吾知......
菁; 哦; 頭先戈個女仔喎; 原來你係學生會嫁;
mei; 係啊係啊; 你好啊菁; 我叫mei啊;^3^
菁; 靚女halo;)
芠; ((扮撚哂野咁-3-)) 我想問......
菁; halo靚女; 你叫咩名啊? ;)
芠; 我想問下個.....
菁; 有咩同我個管家講啦; 不如我地做個朋友;)
芠; ((火起!!)) 吾好意思喎xx菁同學; 我依家問你野; 你可吾可以答咗我先; 仲有我只會同岩key嘅人做朋友; 我諗你同我咁溝通吾到; 都做吾到朋友嫁啦;
菁; 洗吾洗咁認真啊-,- 講下笑都吾得; 都吾好挽嘅-3-
芠; 冇人同你挽!! 一啲都吾好笑!!
mei; ......你地吾好咁啦......((超細聲.....
芠; 仲有; xx菁同學; 你依家儀容不整; 我要記你一次;
管家; 呢位小姐; 我家少爺何來.....((又係超有禮貌咁-3-
芠; 我諗呢度冇太陽喎; 我吾知你帶黑超黎做咩; 仲有呢位先生; 我睇你都吾係我地學校學生;我吾明你點會喺度;
管家; 我要照顧我家少爺;
芠; 好話啦; 佢幾多歲啊; 仲要人照顧?!
菁; 夠啦; 係吾係要採排?! 係就快!! 管家; 你走先啦; 吾好搞咁多野; ((認真;
mei; 係囉係囉; 採排先啦=)
芠; 我吾排啦; 呢度係問題; 你睇一睇啦; mei; 我地去禮堂準備下;
mei; 芠; 但係但係.....
芠冇等mei講野就拖佢走;
行緊去禮堂;
mei; 芠啊; 做咩要同菁嘈喎;
芠; 我冇同佢嘈; 我係講事實!!
mei; 你吾好咁火啦;
芠; 你知我最憎人挽挽下!! 佢一啲都吾認真!!
mei; 但係佢好靚仔喎......>3<
芠; 有幾靚仔?!! 佢咪又係個女仔!!
mei; 但係......
芠; 吾好再講啦; 做野啦!!
     ((心諗)) 呢啲咁嘅人!! 我呢一世下一世下下一世都吾會同佢做fd!! 冇可能會鐘意呢啲人!! -3-對佢第一印象超差!!\口/
呢一集完啦;)
晏啲po第二集;)
下一集......會有嚇死人嘅野發生!!XDDDD
ps...下一集原來好長-3- 要分上下集啦-3-

作者: 亞夢vs唯世    時間: 2011-2-6 05:21 PM

加油^^.....好睇
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 12:21 AM

加油`系TB文???`
作者: 心情    時間: 2011-2-7 12:36 AM

大概都係芠同菁會一齊...
係咪???
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 01:08 AM

應該都系.
唉.~原來系TB文
作者: 心情    時間: 2011-2-7 01:14 AM     標題: 回覆 #9 superstarbo 的帖子

你5鐘意睇TB文咩???=_=
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 01:18 AM

嘛嘛地@@@
依家都唔知睇咩好
作者: 心情    時間: 2011-2-7 01:19 AM     標題: 回覆 #11 superstarbo 的帖子

你自己作一篇^_^
我地好似離左題-口-
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 01:24 AM

我作??!有咩作.我三分鐘熱度嘅炸
作者: 心情    時間: 2011-2-7 01:34 AM     標題: 回覆 #13 superstarbo 的帖子

你作我一定SUPPORT你~
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 01:43 AM

我都唔知作乜好`而且都冇咁嘅心情
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 09:18 AM     標題: 回覆 #7 superstarbo 的帖子

係啊係啊;暫時set佢係雙性戀嘅故事>3<

RE心情;
umm......或者可能也許啦;)
((講哂比你知就吾好睇啦-3-
作者: 心情    時間: 2011-2-7 10:27 AM

你仲唔UP新GE一篇?
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 10:53 AM     標題: 回覆 #17 心情 的帖子

你等緊啊??-3-
依家用緊ipad;篇野save咗喺laptop度;
晏啲做完功課先po;
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 01:56 PM     標題: 第二集; 玩笑; [上]

上一集相處;
講到芠同mei要去同菁做採排;
點知菁超爆吾認真; 激死芠;
芠仲同菁喺度鬧交T3T
到最後芠同mei索性吾採排; 去禮堂準備;
今集有個新角色;)
; 靚女; 人靚聲甜>3< 係學生會嘅人; 專係做學校活動司儀;
; 靚仔; 係修嘅fd; 應承咗修要照顧芠;
第二集; 玩笑;

到咗早會;
; 校長; 各位老師同學; 早晨^3^ 又到咗開學嘅日子啦~!!
     今日開學早會會由我; xx欣做司儀^0^
     首先講下今年學校有啲咩改變啦; 同黎咗咩新嘅老師;)
     .............................................................
     .............................................................
     .............................................................((講咗超爆耐-3-個個訓哂-3-
     好啦好啦; 係吾係個個都訓哂呢??!!^0^
     今日早會仲未完~((全校; !!!!!))
     依家等我地學生會會長xx芠黎講兩句;)
; 大家早晨; 今年學校有一位新同學; 佢好好人; 捐咗吾少錢比我地學校做建設; 所以我地希望介紹下佢; 歡迎xx菁同學!
全校; 菁啊!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
; 大家好!! 我係xx;) 大家可以以我丫菁;) ((招牌笑容>3<
全校; ~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
; ((心諗)) !! 成班花痴-3- 靜係識喺度發姣-3-
     我諗大家都好想認識下xx菁同學; 我地依家......
; 其實; 我依家想唱首歌; 送比大家;)
全校; !!!!!!!! 菁唱歌啊!!!!!!!!
; ((心諗)) 咪撚挽野好喎; rundown冇呢啲野嫁喎; 你想做乜撚野?!
; 我希望唱一首歌; 送比我愛嘅女仔;)
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 01:58 PM     標題: 第二集; 玩笑; [中]

偏愛;
把昨天都作廢現在你在我眼前
我想愛請給我機會
如果我錯了也承擔認定你就是答案
我不怕誰嘲笑我極端

相信自己的直覺
頑固的人不喊累
愛上你我不撤退

我說過我不閃躲我非要這麼做
講不聽也偏要愛更努力愛讓你明白
沒有別條路能走你決定要不要陪我
講不聽偏愛讓我感覺愛
等你的依賴對你偏愛
痛也很愉快

把昨天都作廢現在你在我眼前
我想愛請給我機會
如果我錯了也承擔認定你就是答案
我不怕誰嘲笑我極端

相信自己的直覺
頑固的人不喊累
愛上你我不撤退

我說過我不閃躲我非要這麼做
講不聽偏愛讓我感覺愛
等你的依賴

不後悔有把握我不閃躲我非要這麼做
講不聽偏愛讓我感覺愛
等你的依賴對你偏愛
痛也很愉快
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 01:58 PM     標題: 第二集; 玩笑; [下]

菁對住芠去唱; 雖然好好聽; 好有feel; 但係就搞到芠勁尷尬-3- 全校靜哂; 但係司儀欣知道再咁等落去只會更尷尬; 即刻醒水;
; ......好多謝xx菁同學嘅表演!!
    依家早會已經到一段落~ 好多謝大家今日咁專心~
    請各位返去自己嘅班房; 各班嘅班主任會分配自己班嘅野~
    xx欣再一次喺呢度代表學生會; 多謝大家~;)
全校; ((鼓掌)) 拍拍拍拍拍拍拍~!!!!!XDDDD
返到課室之後; 今年芠; mei同菁一班; 芠已經夠尷尬; 點知座位表仲抽到芠同菁坐埋一齊; 尷尬到爆>3< 班主任廢噏完N個鐘頭之後; 終於都放學;) ((第一日返學返半日;)
mei; 芠去邊啊?
; 學生會仲有啲手尾要搞;
mei; 好啊; 我陪你丫~
; 要搞好.....
mei; 要搞好耐丫嘛~ 又吾係第一年;) 拿拿林搞掂一齊返去啦;)
; ;)
去到學生會office; ((話就話office; 只不過係一間超亂嘅課室-3-
; !!
; ??丫傑?
; halo; 好耐冇見;
; ; 搵我做咩?
; 其實; 我想講下戈個xx菁嘅野;
mei; ; 嘅野?!
; ; 頭先佢喺早會度......
; 我只會當佢係講笑;
; 但係佢吾係講笑;
; ?! 難道佢會係認真?!((冷笑;
; 佢梗係吾係認真!! 佢係想挽你!!
; ((呆咗一兩秒)) ; 係咩?!
; 你吾好比佢挽啊!! 你冇受佢下哇?!
; 受又點吾受又點?! 好似吾關你事喎!!
; 丫修要我照顧你!!
; 我吾洗佢照顧!! 佢當初咁對我!! 我啲野吾關佢事!!
; !! ; 我地好忙; 係咁啦!!
mei; 係囉係囉; 傑你走先啦......
; 咁我走先啦;/_\
呢一集終於都完啦;)
下一集...umm...會講啲咩呢??!!
下一集會講下菁到底係要點挽芠!!>3<
作者: superstarbo    時間: 2011-2-7 02:59 PM

加油啊。繼續po啦.
系玩距咖??
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-7 04:11 PM     標題: 回覆 #22 superstarbo 的帖子

Thx;)
今次打到好長;希望吾會悶親大家;)
暫時去旅行吾po住;
umm.....下一集一開頭就會講菁其實想做咩嫁啦>3<
作者: superstarbo    時間: 2011-2-8 12:43 AM     標題: 回覆 #23 星月`穎 的帖子

嗯嗯`期待ING...
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-8 12:23 PM     標題: 第三集; 原來......; [上]

上一集; 玩笑;
講到菁喺早會度唱歌向芠表白;
但係芠就覺得好尷尬; 只係當菁喺度講笑;
而修嘅fd; ; 就話比芠知菁只係挽佢……
今集又有新角色-v- ((吾好意思我鐘意將好多好多人砌埋一齊-v- 但係出場吾多; 可以吾洗理佢;
; 靚女校花 ((吾係呢間學校嘅)); 係菁條女; 但係岩岩散咗; 好愛菁;(
第三集; 原來……

, mei; ……
; 你唉咩啊?
mei;
咁你又唉咩喎-3-
; ……以為自己放低咗佢; 點解傑又要提返我戈條仆街喎!! 咁你又點啊-3-
mei;
我以為放低咗但係原來未……
; 講緊傑?! 我以為你放低咗添!!!!
mei;
我都以為係但係1年嘅感情吾係假嫁……
; 吾好諗啦;(
mei;
咁你又諗-3-
; ……!!!!!
mei;
你妖咩啊?!......>W<
; 我喺度諗緊戈個xx菁想點挽我….((望住mei))我真覺話我知你知道啲野嘅……快啲話我知!!
mei;
吾好啦……
; 話吾話我知啊?! 如果吾係以後吾理你!!!!
mei;
好啦好啦……其實呢……就係咁呢……你都知啦……; 靚仔到揮低其他仔做校草; 佢溝女冇次吾得; 所以……佢依家想挽溝校花; 而芠你就係最後一個校花……
; !! 佢冇撚野下哇!!!!! 學人挽溝女?! 我睇佢連毛都未生齊啦!!!! ((吾通佢睇過?!
mei;
吾好咁火啦;(
; 吾火至奇!!!! !! 你知我最憎人挽感情嫁!!\/
mei;
我都講咗吾好話你知嫁啦…/_\
; xx芠同學; 你仲未走嘅?!
; ?!主任; ((岩岩先記得要汁手尾-3-)) 我地仲要汁埋啲手尾;
mei;
係啊係啊; 主任; 我地汁埋啲手尾就會走嫁啦~
主任; ; 咁好啦; ((望下間office……)) ……你地加油啦;)
; -3- 岩岩先記得要做野-3-
mei;
咁就快啲; 拿拿林搞掂佢啦-3-
佢地搞咗N個鐘頭先做完-v- 跟住梗係拿拿林走啦-v-
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-8 12:26 PM     標題: 第三集; 原來......; [下]

返屋企ing; ((ps; 芠住mei 樓下;)
; !!!! 死啦!!!!!
mei; 0.0”
做咩?!
; 今晚姐夫上黎食飯啊;
mei; S0?!
; ……我吾得咗去買餸-v-
mei; -3-
咁依家快啲去啦-3-
佢地又搞咗一個鐘頭先返屋企-3-
終於都返屋企啦-v- 返緊去戈陣佢地見到……
; 菁老公~!! muah~!! ^3^
; 你黎做咩? ((cool >w<
; 黎搵你囉~!!
; 搵我做咩?
; 我地拍緊拖嫁喎>3<
; ; 我地已經分咗手嫁啦;
; ……你係同我講笑嫁姐~係吾係? ((強顏歡笑……
; 我係講真;
; ……點解?! 點解要分手?! ((……
; 冇得解;
; 你講過你會永遠愛我嫁!!
; 講你就信; 我挽你嫁渣; 話你知; 我連鐘意都冇鐘意你; 吾好話愛啦!! 你以為我……
!!!! ((芷兜巴星埋去菁戈度;
; 我憎死你!! 我憎你一世!!!! xx菁我呢一世下一世下下世都憎死你!! ((喊住走;(
mei
同芠一直都企喺度睇戲; mei覺得尷尬諗住走; 但係芠一直都企喺度冷眼旁觀;
mei;
芠啊; 走啦>3<
; 有咩好走?! 幾好睇丫~ 我應該影低佢擺上youtube比佢啲花痴fans睇下佢地個王子嘅真面目; 我包保吾洗一個鐘頭就推上報啦;)
芠仲行咗去菁面前;
; 好好睇?
; 的確;
; 睇完啦;
; 真係好睇; ((冷笑)) 我係想話你知; 溝女之前吾該做下功課;
; ?!
; 你唱錯歌; ((;
; 你到底想講咩?
mei;
其實呢你明吾明[偏愛]講咩嫁??
; 吾放棄咁愛佢囉;
mei;
咪係囉; 但係你同芠三九吾識七; 點吾放棄啊-3-
; ……………………
; mei; 快啲行啦;
mei;
~等埋我
呢一集有啲簡單; 就咁完咗啦-v-
下一集講咩...就下一集先講啦~((超廢XDDD

作者: 心情    時間: 2011-2-8 02:52 PM

唉……以為自己放低咗佢; 點解傑又要提返我戈條仆街喎!! (中哂我心聲...哈哈哈)
連自己都呃埋自己
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-8 03:07 PM     標題: 回覆 #27 心情 的帖子

哈哈;)
故事參考你嫁(?!)((講笑XDDD
作者: 心情    時間: 2011-2-8 03:10 PM     標題: 回覆 #28 星月`穎 的帖子

你唔係去左"女"行架咩你?
作者: 鬼鬼女孩    時間: 2011-2-8 04:36 PM

作得幾好^V^...
作者: 心情    時間: 2011-2-8 07:01 PM

樓主"加油呀!!
同埋我見到有人啲口吻好似擦緊你鞋
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-13 09:30 AM     標題: 回覆 #31 心情 的帖子

Thx;)
我知丫; 但係我吾會比人擦到;)
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-15 10:27 PM     標題: 第四集; 沛脩;)

上一集; 原來……;
講到芠同mei見到菁同芷講分手;
芷好hurt咁一巴星埋菁到;
芠吾單止喺度睇戲; 仲過去串菁;
今集又有新角色啦~~
沛; 芠嘅家姐; 同脩行咗5年啦;) 依家同脩同居; sweet爆*v*
脩; 沛嘅男朋友; 同沛行咗5年啦;((都未結婚!!)) 但係芠已經當正脩係姐夫;)
第四集; 沛脩;)

芠; 快啲行啦mei!! 今晚姐夫上黎食啊;
mei; 係啦係啦~ 等埋我~
菁; ((心諗)) 姐夫?!
mei成日都上芠度痴餐; 唯一條件喺要幫手煮飯;
煮飯ing;
mei; 其實呢……
芠; ??
mei; 點解你好似樣樣都睇菁吾順眼嘅?
芠; 乜係咩? 我吾知喎; 但係我係好憎佢呢啲挽人感情嘅人;
mei; 我知……但係佢比人星一巴都好慘喎……
芠; 慘?!((冷笑)) 哈; 呢啲根本係佢自己攞黎; 難道你覺得個女仔吾慘?
mei; 咁又吾係嘅……
芠; 吾好講佢啦~ 呢啲人有咩好講;)
mei; ……嗯嗯;) 係喎係喎; 沛姐同脩哥幾時先結婚嫁?>3<
芠; ((笑)) 其實我都想知;) 佢地都行咗咁耐啦;)
mei; 我年年都等住佢地派利是嫁!!
芠; 哈哈;)
兩個鐘頭之後……
叮咚~ ((芠去咗開門))
芠; 呵呵~ 返黎啦~~ 就有得食啦~~
沛; 等我去幫手啦;
芠; 吾洗啦家姐; 坐定定啦~
脩; 係囉; 去抖下啦;
沛; 咁好囉>3<
芠; 姐夫你想做咩?!
脩; 去幫手囉;
芠; -3- 坐定定等食!!!!!
格咗一陣;
mei; 有得食啦~~
芠; 食啦;)
脩; 好似好好食咁喎~
芠; ^0^好簡單嫁渣; 三餸一湯; 吾知岩吾岩你地食;
沛; 梗係岩啦!! 如果我識煮就好啦/.\
mei; 洗咩識煮喎; 多啲返黎食咪得囉;
芠; 係囉係囉; 姐夫你多啲同家姐返黎食啦~~
脩; 哦……>//////<
叮咚~~
芠; ?! 又邊個?? 姑姐姑丈返咗黎咩??
mei; 吾係丫~ 佢地下個月先喺大陸返黎; ((ps; mei嘅阿媽阿爸去大陸做生意;
脩; 你地仲喺度傾-3- 去開門啦;
沛; 我去開啦; ((開門)) !! 小姐?! 吾係吾係; 少爺?!
今集完咗啦; 好短好短-3-
開門見到邊個;
我諗大家都估到啦;)
依家要返學; 每集會短咗同遲啲先po;
S0RRY;(
作者: 心情    時間: 2011-2-15 11:41 PM

菁-_-"
冇估錯GE話.
作者: 咕~~(╯﹏╰)    時間: 2011-2-24 09:12 PM

對話隔行會易睇D,而且,對話太多,情節太少,可以加返D.
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-24 09:13 PM     標題: 回覆 #35 咕~~(╯﹏╰) 的帖子

okay; thx你嘅意見;)
但係最近冇咩心情打落去...唉;(
作者: 咕~~(╯﹏╰)    時間: 2011-2-25 06:47 PM

咁就停下啦,創作最忌無靈感同心機。
作者: 心情    時間: 2011-2-25 08:40 PM

MAYBE你可以參照你GE日常生活去打=]
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 08:43 PM     標題: 回覆 #38 心情 的帖子

日常生活?!
我嘅日常生活悶到飛起囉;
日日都係咁hea下hea下;
唯一有趣啲就係搵我啲babiiS同darling-3-
作者: 心情    時間: 2011-2-25 08:45 PM     標題: 回覆 #39 星月`穎 的帖子

咁寫你啲BABI同DARLING LOR-_-"
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 08:47 PM     標題: 回覆 #40 心情 的帖子

-3-冇咩野寫;
黎黎去去都係行黎行去講下條豬粉腸啲野-3-
然之後講/聽到悶就鬧交爆粗-3-
日日都係咁; 有咩好寫啊-3-
作者: 心情    時間: 2011-2-25 08:49 PM     標題: 回覆 #41 星月`穎 的帖子

鬧交-_-"
你地有鬧過交咩??
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 08:51 PM     標題: 回覆 #42 心情 的帖子

成日都鬧嫁啦-3-
好似冇一日吾鬧嫁喎......
係過一陣又冇事戈啲...((好彩~
作者: 心情    時間: 2011-2-25 09:00 PM     標題: 回覆 #43 星月`穎 的帖子

為左戈個人而鬧交唔值囉其實
作者: 星月`穎    時間: 2011-2-25 09:04 PM     標題: 回覆 #44 心情 的帖子

你諗多-3-
根本吾關戈個人事-3-
作者: 心情    時間: 2011-2-25 09:05 PM     標題: 回覆 #45 星月`穎 的帖子

哦...咁都好...
唔係戈個人會內疚=]
作者: 星月`穎    時間: 2011-3-7 08:58 PM     標題: 第五集; 對不起;

上一集; 脩沛;
講到脩同沛狂哂恩愛*v*
佢地要食飯戈陣; 無啦啦有人禁鐘;
係邊個呢(?!)
沛; ((開門)) 小((姐))…… 少爺(?!)
芠; ((心諗)) 吾通係佢(?!) 但係冇可能嫁喎;
mei; 係邊個啊(?!)
??; 哈囉你地好;)
mei; 菁(?!)0.0!!
脩; 乜你地識少爺嫁(?!)
mei; 點解你地會叫菁做少爺嫁(?!)
沛; 因為我同脩係喺x氏集團度做嫁嘛~
脩; 菁咪就係x氏集團嘅少爺囉;)
mei; 哇哇哇~ 原來菁除咗超靚仔仲咁有錢嫁~!!*v*
沛; 係喎; 你地又會識少爺嘅(?!)
mei; 我地係同班同學黎嫁嘛~~
芠; ((最冷靜嘅一個-v-)) 你上黎做乜(?!)
沛; 哎呀; 同班同學; 芠芠你要對少爺好啲啊~
菁; 你吾係話想比我試下你啲拿手菜嫁咩(?!)
芠; ((心諗)) 我邊q有咁噏過啊!! 你咪喺度挽野好喎仆街!! ((但係沛姐叫到要[對佢好啲]; 冇計-v-))
係喎係喎; 吾記得咗添; 但係冇煮你飯喎; 點算好呢(?!) ((死人頭我就同你挽埋落去;)
菁; 吾緊要丫~ 我食好少渣嘛;
芠; 哦; 咁好啦; 你等等啦; \口/
菁; 好啊; 慢慢黎; 我吾急;)
食飯戈陣;
mei; 三餸一湯; 好簡單嫁渣; 希望阿菁你會鐘意食啦~>/////<
菁; 係你地煮嘅(?!)
mei; 係啊係啊; 係阿芠同我一齊煮嘅;)
菁; 哦; ((試下)) 好好味喎;)
mei; 你鐘意就好啦>/////<
菁; 係喎; 點解係你地自己煮嘅(?!) 芠你阿爸阿媽呢(?!)
全場靜哂……… 因為……
其實沛同芠阿爸阿媽一早死咗……
mei; 吾好問……
芠; 我阿爸阿媽; 喺我3歲戈年; 車禍死咗; 我除咗佢地姓乜名乜之外; 其實我對佢地都係冇咩印象; 一直以黎; 都係我家姐照顧我; 供我讀書…… 點啊; 我咁講咗你滿意未(?!)
菁; 我吾知……
沛; 吾知吾係一個藉口; 我地阿爸阿媽; 一直都係我地兩個最吾想提起嘅事;
菁; 對吾住…… 我知大家都吾開心; 冇哂mood嫁啦; 我走先;
脩; 少爺其實你吾洗走喎…… ((菁都係繼續走)) 芠; 你要吾要送佢落去(?!)
芠; 嗯;(
喺部lift入面……
菁; 對吾住;
芠; 你對咩我吾住(?!)
菁; …… 就… 對吾住啦……
芠; 你連對咩我吾住都吾知; 講乜對吾住(?!) 哈;
菁; 對吾住…… 我令到你吾開心;(
芠; 你吾係因為問咗我阿爸阿媽嘅野我先吾開心; 係因為你根本就喺度挽; 你吾應該上黎; 你吾應該喺呢度食飯; 你吾應該坐喺度問我地呢啲野; 太多嘅吾應該; 只係源於你想挽; 你想要嘅快樂; 係要建築喺人地嘅痛苦上面(?!)
菁; 我………
部lift岩岩到地下; 開門;
管家; 少爺; 你落黎啦;
芠; 你都有管家等緊你咯; 吾洗我再送你啦; 係咁吾送啦; 早抖;
菁比芠喺部lift度推咗出黎; 跟住芠閂門上返去;
菁; 我…… 到底…… 我…… 係吾係做錯咗呢(?!)
對吾住啊~ 咁耐先出新一集~
因為要返學吾得閒又冇心情作-v-
但係依家冇事啦; 我會繼續加油作落去嫁啦;)
btw; 其實有冇人期待新一集嫁(?!) /3\

作者: 星月`穎    時間: 2011-4-10 09:59 PM     標題: 第六集; next day;

上一集; 對不起;
講到菁突然[殺]上芠屋企;
已經激到芠死;
仲要問埋啲吾應該問嘅野;
最後比芠鬧咗一餐;
返到屋企;
mei; 點啊芠(?!)
芠; 冇咩野姐;
mei; 咁姐係點(?!)-3-
芠; 鬧咗佢鑊金姐;
mei; 下!! 咁仲話冇咩野(?!)0.0!!
芠; 有咩特別(?!)-,-
mei; 你鬧菁喎!! 咁耐以黎冇人咁話佢嫁!!
芠; 乜係咩; 咁始終要有個開始-,-
mei; 咁都得啊(?!)-,-
第2朝; mei同芠返緊學;
mei; 你估今日菁會點啊(?!)
芠; 我點知佢會點喎-,- 都吾會有咩點啦(!)
mei; 但係你琴晚鬧佢喎; 今日會吾會好尷尬嫁(?!)-w-
芠; -,-你好無聊啊;
mei; 有幾無聊(?!) 我講真嫁; 更何況我無聊開XDDD
芠; 頂-,-
行下行下就返到學校;
mei; 芠; 菁啊......
芠; 咁點(?!)
mei; 吾知會點呢(?!)
芠; 佢吾煩我仲好; 我吾撚想佢煩鳩我-,-
但係......
菁好始當乜野都冇咁; ((勁到丫(!)
菁; 早晨啊芠; mei;)
mei; 早...早晨...;)
芠; 早晨;
菁; 食咗早餐未(?!)
mei; 未......
芠; 食咗啦;
mei; 下(?!) 我地好似未食喎......
芠; 咁你去食啦; 我食吾落; 返去先; ((走咗去-v-
mei; 咁.....
菁; 吾緊要; 我地去食啦; 買埋比佢;
mei; 嗯; 咁好啦;)
芠行緊返課室;
芠; ((心諗)) 頂啊; 佢咩人黎嫁(?!) 我琴晚都鬧咗佢鑊金嫁啦; 佢仲可以當乜事都冇(?!)
屌; 我吾撚想佢煩鳩住哂姐; 都咁難(?!) 妖; 好系煩啊!!!!!
哈哈哈哈哈;
格咗成個月先up新一集;
最近冇咩心機打-,-
係有個傻佬叫我打我先打渣; XDDDD

作者: 千草乂    時間: 2011-4-12 08:20 PM

期待中啊;]]]
+油+油;]]
作者: 心情    時間: 2011-4-12 08:28 PM

不錯不錯...
幾似你風格WOR芠講啲野=]
作者: 星月`穎    時間: 2011-4-13 10:22 PM     標題: 回覆 #49 千草乂 的帖子

有人期待(!)
勁感動(!)*v*

RE; 心情;
梗係啦; 我打嫁嘛XDDD
作者: 心情    時間: 2011-4-13 11:27 PM     標題: 回覆 #51 星月`穎 的帖子

你要咁=____="

歡迎光臨 YK Forum (http://www.eyankit.com/forum/) Powered by Discuz! 5.0.0